The one who gave his life for you_Malay

 

Tuhan mencipta manusia mengikut imejNya sendiri. Dia mempunyai persekutuan dengan Allah, mempunyai keamanan dan kegembiraan dalam dirinya dan kesihatan bunyi dalam badannya. Tetapi apabila dia berbuat dosa, dia kehilangan persekutuan yang dia dengan Tuhan, hilang keamanan dan kegembiraan dalam hatinya, menjadi mangsa dukacita, jatuh mangsa kepada penyakit di dalam badannya, dan menjadi resah dalam Rohnya, jiwa dan badan. Untuk menebus seperti manusia dan untuk mengembalikan kepada-Nya semua bahawa dia telah kehilangan, Pencipta kita Tuhan dilahirkan ke dunia ini dengan darah dan daging dalam nama Yesus sekitar 2000 tahun yang lalu. Beliau dilahirkan tanpa dosa. Hidup kehidupan yang tidak berdosa di dunia yang berdosa ini, Dia pergi sekitar untuk semua kampung-kampung dan bandar-bandar untuk berbuat baik kepada orang. Dia memulihkan penglihatan kepada orang buta, membuat pekak itu mendengar, menbuatkan bisu bercakap, menyembuhkan pesakit kusta, selamatkan orang-orang yang dirasuk syaitan dan memberitakan Injil kepada orang miskin.

 

Tidak ada pengampunan dosa tanpa menumpahkan darah. Menurut undang-undang, yang mengatakan bahawa pendamaian bagi jiwa itu telah dibuat oleh darah, Yesus, Tuhan kita telah memilih untuk menumpahkan darah-Nya untuk semua umat manusia dan menyerahkan diri-Nya untuk mati di atas salib. tentera Rom menyeksa-Nya inci oleh inci; mereka telah merancangkan sebuah mahkota duri ke atas kepala-Nya; memukul-Nya dengan kakitangan dan dirotan Nya. Kemudian Dia disalibkan dan digantung di tiga kuku.

 

Tuhan Yesus, yang tidak mengenal dosa, tidak pernah berbuat dosa dan yang kepadaNya tidak ada dosa, cedera kerana dosa kita. Dia diremukkan kerana perbuatan jahat kita. Hukuman yang mendatangkan keselamatan bagi kita ditimpakan-Nya. Sebab upah dosa ialah maut. Tuhan Yesus mengambil atas diri-Nya hukuman yang manusia terpaksa menerima untuk dosa-dosa dan dengan itu mati di atas salib.

“Tetapi Allah menunjukkan kasih-Nya kepada kita, oleh kerana Kristus telah mati untuk kita ketika kita masih berdosa, ” (Roma 5: 8) Tuhan Yesus tidak hanya mati di atas salib, tetapi seperti yang telah diramalkan, Dia juga mengatasi kematian dan neraka dan dibangkitkan pada hari ketiga. Dia yang telah bangkit, naik tinggi di atas semua langit dan masih hidup untuk kita.

Rakan yang dihormati! Apabila anda bermeditasi pada penderitaan dan kesakitan yang dialami Yesus untuk anda, hati keras anda akan cair. Dan dengan air mata jika anda memohon ampun dari Tuhan untuk dosa-dosa dan kesalahan-kesalahan kamu, Dia akan mengampuni dosa-dosa kamu dan memberi anda ketenangan, kegembiraan dan berehat.

“Darah Yesus Kristus, Anak-Nya itu, menyucikan kita dari pada segala dosa … Jika kita mengaku dosa kita; Maka Ia adalah setia dan adil, sehingga Ia akan mengampuni segala dosa kita “(I Yohanes 1: 7-9).

Yesus Kristus mati di atas salib bukan sahaja untuk dosa-dosa kita, tetapi juga untuk penyakit kita. “Dialah yang memikul kelemahan kita dan menaggung penyakit kita” (Matius 8:17). “Dengan jalur-Nya kita menjadi sembuh” (Yesaya 53: 5).

Kerana dosa manusia, kutukan datang dan kerana kutukan, penyakit datang kepadanya. Tuhan Yesus melahirkan penyakit kita di atas salib. Jika kita percaya bahawa kita menjadi sembuh oleh bilur-Nya, kita boleh hidup dengan menerima keselamatan yang sempurna penyakit kita.

Rakan yang dihormati! Jika anda percaya bahawa Tuhan Yesus yang telah memberikan hidup-Nya kepada kamu telah dibangkitkan dan masih hidup untuk anda, anda boleh menerima pembebasan daripada dosa dan penyakit anda oleh darah-Nya. Yesus Kristus menyeru kamu dengan penuh kasih sayang untuk menjalani kehidupan yang suci sampai kepada langit.

Jika anda ingin mencapai nikmat cemerlang yang diterima oleh kematian Tuhan Yesus, mengatakan doa berikut:

Doa: “Tuhan Yesus, saya percaya bahawa Anda memberikan Hidup anda di atas salib, Calvary untuk dosa-dosa saya. Ampunilah dosa-dosa saya. Membersihkan saya dan menguduskan saya melalui darah Anda Saya menerima Anda sebagai Penyelamat peribadi saya dan Tuhan Selepas ini saya akan hidup sebagai kanak-kanak anda Amin. “

Untuk maklumat lanjut: contact@sweethourofprayer.net

You can find equivalent English tract @

The one who gave his life for you