16 / 100

You-are-some-one-special_Malay2

 

Download PDF Tracts

ANDA SEORANG YANG ISTIMEWA(Malay-someone special)

Walaupun mengerling melalui majalah pada hari yang lain, saya terserempak dengan kenyataan ini menarik. Ia berbunyi: “Semua orang mesti menjadi seseorang kepada seseorang, untuk menjadi sesiapa sahaja”. Saya berhenti membaca sekali lagi “BADAN SETIAP mesti DIJADIKAN UNTUK DIJADIKAN menjadi sesiapa sahaja”. Apa pemikiran pernyataan yang memprovokasi!

Dalam usia berkomputer ini apabila tenaga kerja sedang digantikan dengan penemuan saintifik dan ciptaan bernilai sebenar manusia tidak diiktiraf. Lelaki dan wanita hanya nobodies- nombor dalam kerja kedai, bergigi dalam jentera hidup, penurunan dalam lautan yang luas itu adalah manusia. Memang benar bahawa ada yang datang menjadi terkenal oleh feats fizikal, bakat muzik, keupayaan sukan dan sebagainya; ini boleh berjaya dalam menangkap mata orang ramai, tetapi majoriti yang lebih besar daripada orang yang kita bertemu di tengah jalan, lulus kami oleh tanpa disedari dan tidak diiktiraf.

Menurut Dr. Donald Forman daripada North Western University Medical School, Amerika Syarikat, kos tubuh manusia dari segi kandungan kimianya adalah yang tidak seberapa $ 3.50. Dalam era kemurungan, bahan kimia dalam badan purata bernilai hanya 90 sen. Manusia hanya tiada siapa sejauh dunia pergi. Berapa kerap anak-anak muda dan juga lama, kecewa pada pemikiran bahawa bagaimanapun sabar mereka berada, percubaan mereka tidak diiktiraf oleh masyarakat, pendapat mereka tidak diterima dan mereka tidak membuat kesan pada dunia. Mereka hanya nobodies!

Dalam Alkitab, Yesus memberitahu perumpamaan seekor domba yang telah hilang. Cerita ini terdapat dalam Injil Lukas Chapter 15. Terdapat seorang gembala yang mempunyai seratus ekor domba. Tetapi salah seorang daripada mereka telah hilang. Beliau meninggalkan sembilan puluh sembilan dan pergi mencari yang seekor kambing. Terdapat banyak bahaya di sepanjang jalan, tetapi dia mesti mencari domba yang hilang. Pada akhirnya, dia menjumpainya. Ya dia buat! Ia menaikkan domba itu di atas bahunya, membawanya pulang dan memanggil jiran Nya dan berkata kepada mereka: “Bersukacitalah dengan saya, kerana saya mendapati dombaku yang hilang”. Hanya seekor kambing tetapi ia adalah penting untuk gembala. Yesus selanjutnya menyatakan: “Akulah gembala yang baik: gembala yang baik memberi nyawanya bagi domba-dombanya” (Yohanes 10:11).

Anda boleh menjadi seperti domba yang sesat, mengembara jauh dari kali ganda dan rumah. Tetapi untuk gembala yang baik, anda adalah seorang individu yang sangat penting. KepadaNyalah kamu jauh lebih berharga daripada seluruh dunia meletakkan bersama-sama; lebih berharga daripada hidup-Nya sendiri. Alkitab mengatakan: ” Kristus telah mati untuk kita, ketika kita masih berdosa, ” (Roma 5: 8). Beliau juga bercakap melalui nabi Yesaya berkata: “Dapatkah seorang perempuan melupakan bayinya, sehingga ia tidak menyayangi anak dari kandungannya? Sekalipun dia melupakannya, Aku tidak akan melupakan angkau “(Yesaya 49:15). Beliau bimbang tentang anda. Apa sahaja keadaan sekarang anda mungkin, anda mempunyai nilai yang besar di sisi-Nya. Anda SEORANG YANG ISTIMEWA!

Pembaca sebelum anda membuang risalah ini , pertimbangkan fakta ini. Anda tidak hanya tiada siapa -unknown kepada manusia, yang tidak diiktiraf oleh masyarakat. Anda mungkin merasakan bahawa cara-tiada siapa yang peduli, tiada siapa yang memahami anda. Tetapi ada satu DIA yang mengambil berat dan memahami dan ia adalah hasrat kita untuk menghubungkan anda dengan orang ini, Yesus Kristus, Tuhan. Anda .Adakah DIJADIKAN kepada-Nya seseorang bernilai penjimatan, seseorang bernilai mati untuk, seseorang tak terhingga berharga dan nilai yang besar di sisi-Nya. Yesus mengasihi anda. Beliau meninggal dunia untuk menyelamatkan kamu; Dia hidup mengampunkan anda, untuk memberikan anda yang damai, sukacita dan kepuasan yang anda cari. Anda boleh datang kepada Kristus dan menjadi anak-Nya.

Anda mungkin berkata, “terlalu jauh saya pergi, tidak ada harapan untuk saya, saya seorang hamba kepada maksiat saya dan tidak ada seorang pun yang boleh membantu saya.” Terdapat beribu-ribu banyak orang-tua dan muda-yang oleh Kristus mempunyai menemui harapan baru, kehidupan baru, sukacita, damai sejahtera, tujuan, matlamat dan matlamat dalam hidup. Di dalam Kristus, mereka telah menemui kehidupan yang bernilai hidup. Ini boleh berlaku kepada anda jika anda membuat komitmen hidup anda kepada Yesus Kristus. Ia boleh berlaku kepada anda hari ini – SEKARANG!

DOA: “Tuhan, saya seorang yang berdosa. Tolong maafkan saya. Saya tidak boleh membantu diri saya, jadi saya datang kepada-Mu hanya kerana saya. Saya percaya bahawa Anda cintai saya dan begitu Anda mati untuk saya. Membantu saya untuk kembali saya pada masa lalu dan untuk mengikuti Anda semua hari-hari dalam hidup saya. Saya menerima Anda sebagai Penyelamat dan Tuhan saya. Saya memberi seluruh hidup saya kepada Anda. Dalam nama Yesus. Amin. “

 

You can find equivalent English tract @

You are somone special